نتیجه بیتوجهی بهگستاخی فرمانداران ، تجری فتنهگران در افطاری هدفمند رئیسجمهور!
لزوم تحقق چنین مطالبه ای از سوی قوه قضائیه با مرور هشدارهای آیت الله جنتی در سخنرانی برای فرمانداران بی نزاکت دولتی به درستی در روزهای سوم و پنجم تیر ماه سال جاری نمود می باید...
پایگاه خبری انصارحزب الله: کمتر از یک ماه پیش ، روز نهم خرداد ماه سال جاری یکی از فجایع سریالی توسط دولت اتفاق افتاد که حکایت از عمق فساد میان کارگزاران آن بود. این افتضاح تاریخی قطع سخنرانی دبیر شورای نگهبان در همایش سراسری فرمانداران کشور و تمسخر آیت الله جنتی توسط فرمانداران دولت روحانی بود.
در این همایش هنگامی که آیت الله جنتی پیرامون مسائل مربوط به فتنه 88 و انرژی هسته ای صحبت می کرد برخی فرمانداران حاضر سخنرانی آیت الله جنتی را به شکل زننده ای قطع می کردند. در فاجعه 9 خرداد نه صدا از نای یکی از مسئولین درآمد و نه این ماجرا آنطور که موجبات بی آبرویی مسببین آن را فراهم کند ابعاد رسانه ای یافت.
درحالی از کنار اتفاق پیشین به راحتی عبور کردیم که 3 هفته بعد اقدام جدیدی در دستور کار دولت قرار گرفت که اتفاقا مجری آن شخص رئیس جمهور بود.
بر این اساس طی هفته ای که گذشت و بعد از آنکه تیر دولت در غائله ورزشگاه ها به سنگ خورد ، حوادث دیگری رخ داد که باز هم مسبب آن دولت بود و نشان داد که ظاهرا منحنی رفتاری قوه مجریه در حال حرکت بر موج غائله آفرینی است. براین اساس در ادامه به ذکر این رخداد های مشابه و تحلیل آن خواهیم پرداخت:
صلوات برای سلامتی خاتمی!
1- چهارشنبه هفته گذشته سوم تیرماه حسن روحانی در سالن اجلاس سران به مدعوین از 21 حزب اصولگرا و اصلاح طلب افطاری داد که 8 حزب از این تعداد را اصولگرایان تشکیل می دادند که غلامعلی حداد عادل و کاظم جلالی دو نماینده اصولگرای مجلس و اسدالله بادامچیان ، عضو هیئت موتلفه اسلامی از سوی اصولگرایان و الهه کولایی، قدرت الله علیخانی و غلامحسین کرباسچی از سوی اصلاح طلبان در این جلسه سخنرانی کردند. اما ماجرا از آنجا آغاز شد که غلامحسین کرباسچی با تاکید بر اینکه میرحسین موسوی و مهدی کروبی همواره از اصل نظام و انقلاب حمایت می کرده اند و قصد سوء نداشته اند، خواستار پایان حصر آنها شد.
وی درحالی از میرحسین موسوی با عنوان «سید مظلوم» یاد کرد که پس از وی ، «جواد امام» ، از زندانیان جنبش سبز و اعضای سازمان منحله مجاهدین انقلاب نیز خواستار صلوات حضار برای سلامتی «خاتمی» شد. البته امام تنها محکوم فتنه حاضر در ضیافت افطار روحانی نبود. بلکه «فیضالله عربسرخی» ، «محسن امینزاده» و «محمدقوچانی» سه تن دیگر از فعالین و محکومین فتنه 88 بودند که «امام» را همراهی می کردند.
ادیبِ مجهولالهویه یا روحانیِ مشهور فتنه؟!
2- جمعه 5 تیر ماه باز هم حسن روحانی میزبان مراسم افطاری بود. اما این بار میهمانان روحانیون و ائمه جمعه کشور و محل ضیافت نهاد ریاست جمهوری بود. «مسعود ادیب» نفر دومی بود که بعد از کرباسچی وظیفه سخنوری در مورد حصر سران فتنه و البته ممنوع التصویری خاتمی را داشت.
براین اساس ادیب که ظاهرا لباس روحانیت به تن دارد ، از هم کسوت خود «روحانی» خواست تا در کنار حراست از دستاوردهای علمی و فناوری، به فکر حراست از حقوق مردم و اجرای بی تنازل قانون نیز باشد. وی با اشاره به لغو کنسرت های قانونی و دارای مجوز به عنوان یک نمونه از موارد نادیده گرفتن حقوق مردم و نقض قانون اساسی، خواستار آن شد که رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی جلوی اینگونه برخوردها را بگیرد. اما بخش دیگر سخنان وی نیز مثل کرباسچی به انتقاد از حصر بدون محاکمه سران فتنه و ممنوع التصویر شدن خاتمی اختصاص داشت.
فقط 2 نماینده مجلس را ترک کردند!
3- اطلاع دقیقی از تعداد مدعوین و البته چهره های حاضر در دو مراسم افطاری وجود ندارد اما از میان مدعوین حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم و حسین طلا نمایندگان مردم در تهران در مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که در اعتراض به این سخنان جلسه را ترک کرده اند.
مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به ترک جلسه ضیافت افطاری با رئیس جمهور از سوی برخی اصولگرایان به دلیل حمایت برخی از اصلاح طلبان از سران فتنه اظهار داشت: بنده ضیافت افطاری رئیس جمهور را به دلیل حمایتهایی که از سران فتنه در این جلسه مطرح شد ترک کردم.آقای کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در این جلسه میرحسین موسوی را به سید مظلوم تعبیر کرد در حالیکه اگر بناست او سید مظلوم باشد لابد ظلم کننده به او نیز نظام است. این درحالی است که او ظلم بزرگی به نظام مرتکب شده و از این رو به نظر بنده نشستن در فضای این جلسه مشروعیت ندارد.»
«حسین طلا» نیز در این رابطه گفت: «در شب ضیافت افطار رئیس جمهور با شخصیت های حزبی پس از سخنان کرباسچی ابتدا آقای مصباحی مقدم جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد و پس از آن من نیز وقتی دیدم اوضاع به این صورت است جلسه را ترک کردم چرا که حضورم را در آن جلسه بیمعنا میدانستم.»
اما یکی از حضار اصلاح طلب در مراسم افطاری دوم ، در این رابطه در صفحه اجتماعی خود نوشته است: «تعداد قابل توجهی از علما با گفتن احسنت سخنان ادیب را تایید کردند و از طرفی حدود هفت هشت نفر از ائمه جمعه فریاد برآوردند و با شعار مرگ بر فتنه گر و مرگ بر ضد ولایت فقیه جلسه برای لحظاتی به تشنج کشیده شد.یکی از امامان جمعه که در ردیف مقابل من نشسته بود بلند شد و اعلام کرد ائمه جمعه جلسه را به نشانه اعتراض ترک کنند اما کسی جلسه را ترک نکرد و همه جمع معترضین نشستند و جلسه آرام گرفت.»
برنامهریزی برای تطهیر فتنه
4- حجتالاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز یکی از حاضران در جلسه افطاری دوم بوده که در گفتوگو با خبرگزاری فارس ، «ادیب» را شخصی معرفی می کند که جمع حاضر شناختی از وی نداشته اند و در توصیف سخنان وی می گوید: « ادیب در سخنرانی خود به تطهیر سران فتنه و لزوم رفع حصر آنان اشاره کرد، وی در سخنان خود به ممنوعالتصویری رئیس جمهور دوران اصلاحات در جراید پرداخت و آنرا تجاوز به قانون اساسی دانست و پس از آن از سران فتنه نام برد و اعلام کرد که این افراد بدون محاکمه در محدودیت هستند که این هم تجاوز به قانون اساسی است.»
گفتنی است اتفاقا « ادیب» چندان هم ناشناس نیست و لااقل برای دستگاه های امنیتی فردی آشنا و با سابقه مشخص در دوره فتنه محسوب می شود. «مسعود ادیب» در انتخابات ریاست جمهوری سال 88، رییس ستاد موسوی در قم بود و در روز چهارشنبه دوم دی 88 ، در جریان یک سخنرانی در مراسم یادبودی برای حسینعلی منتظری در اصفهان بازداشت شده بود.
اما حجتالاسلام ابراهیمی با بیان اینکه سخنان ادیب با واکنش شدید جمعیت حاضر در ضیافت افطار روبرو شده می گوید: «پس از سخنان ادیب عدهای خطاب به آقای روحانی گفتند ما را اینجا آوردهاید تا جریان فتنه را تطهیر کنید؟؛ عدهای هم میخواستند جلسه را ترک کنند که با وساطت ماندند. سخنرانان این جلسه گزینشی و از پیش تعیین شده بودند، برداشت من از این جلسه، این بود که برنامهریزی شده و حساب شده بود و هیچ کدام از سخنرانان نماینده این جمع نبوده بلکه از قبل مشخص شده بودند.
این اقدام در شان جلسه رئیس جمهوری که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ریاست میکند نبود و مطالبی بیان شد که بسیار زننده بود... با توجه به اینکه در ضیافت افطار روحانی با شخصیت های سیاسی نیز اتفاق مشابه دیشب افتاد و من شنیدم که کرباسچی در آن مجلس سخن گفته بود، تصور میکنم که برنامهریزی دقیقی برای اینکه بتوانند مظلوم نمایی کنند و چهره فتنه گران را بار دیگر در اذهان عمومی و در حضور علما مطرح کنند وجود دارد و خواستند خطوط قرمز را کمرنگ کنند و با این حرکت به دنبال جریان انتخابات آینده هستند که فضاسازی کنند.»
تحلیل
الف. اجرای سناریوی مشابه در دو شب همانطور که حجت الاسلام ابراهیمی به آن اشاره کرده ، نشان می دهد که رخدادهای برنامه ریزی شده بوده است.
ب. ترکیب و گرایش افراد دعوت شده نشان می دهد که برنامه ریزان این برنامه قصد داشته اند از حضور اصولگرایان به عنوان سند تائید سخنان خلاف قانون و خلاف تصریحات مقام معظم رهبری بهره برداری کنند.
ج. شواهد و سخنان حضار نشان می دهد که در جلسه اول تنها 2 نفر از اصولگرایان با موقعیت سنجی جلسه را ترک کرده اند و در جلسه دوم متاسفانه حضار علیرغم اعتراض ، به حضور در آن محفل فتنه تن داده اند.
البته جبهه پیروان خط امام و رهبری بعدا با صدور بیانیه ای سعی در توجیه انفعال خود نمود و نوشت: «اگر دوستان ارزشی در جلسه صرفاً به احترام رئیس جمهور که میزبان جلسه بودند عکس العمل نشان ندادند و جلسه را ترک نکردند بیانگر بی تفاوتی به سخنان ساختار شکنانه آقای کرباسچی نبود.جبهه پیروان خط امام و رهبری تداوم و موفقیت همدلی و همزبانی را در گرو مراعات خطوط قرمز نظام می داند و چنانچه در آینده فرد یا افرادی مراعات ننمایند قطعاً همزمان پاسخ لازم و قاطع داده خواهد شد، به امید آنکه مدعیان فهم و درک سیاسی اگر برگزاری چنین جلساتی را ضروری می بینند با گفتار نسنجیده و ناصحیح خود مانع تداوم همدلی و همزبانی نشوند.»
این درحالی است که برخلاف زعم برخی ساده اندیشان مفهوم شعار همدلی و همزبانی ، هماهنگ شدن با دولت ولو در زیر پاگذاردن خط قرمزهای نظام و اسلام نیست.بلکه هماهنگ شدن هر مسئولی (حتی دولتی) با خطوط ترسیم شده نظام و خواست اکثریت مردم انقلابی ایران است. از دیگر سو شانه خالی کردن از اقدامات بازدارنده به بهانه همدلی و هم زبانی برای ملت و کشور هزینه زا خواهد بود.
تصریحات:
1. به خاطر داریم که مقام معظم رهبری در دیدار اعضاء هیئت دولت در روز پنجم شهریور 93 ، در چهارمین توصیه خود به آنان فرمودند: «در موضوع جناح بندی های سیاسی همواره تأکید بر رفاقت و اُنس با یکدیگر است اما در برخی موارد هم مسئله متفاوت است و باید حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند.مسئله فتنه و فتنه گران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همانگونه که در جلسه رأی اعتماد خود بر فاصله گذاری با آن تأکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.»
2. همچنین به یاد داریم که حسن روحانی ، روز شنبه 23 خرداد سال جاری در نشستی به مناسبت سالگرد پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به این سوال که «آیا شورای عالی امنیت ملی درباره ممنوع التصویری کسی که هشت سال سابقه ریاست جمهوری دارد مصوبه ای داشته است»، گفت: «این که شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر کرده کاملا دروغ است.
شورای امنیت ملی هیچ مصوبهای در این زمینه ندارد و اگر کسی هم این را به شورای امنیت ملی انتساب داده خلاف کرده و باید طبق قانون مورد مجازات قرار گیرد.» و البته به خاطر داریم که فردای آن روز حجت الاسلام اژه ای معاون اول قوه قضائیه نسبت به این مسئله واکنش نشان داد و گفت: «دادستانی بر اساس وظایف ذاتی خود اقدام کرده و تا زمانی که این دستور دادستان به قوت خود باقی باشد با هرکس مخالفت کند، برخورد میشود.»
نتیجه:
حضور کرباسچی و یک روحانی نمای بی نام و نشان و نیز 4 محکوم پیشانی سفید و حبس کشیده فتنه 88 در مراسم افطار رئیس جمهور ، یک سناریوی هدفمند بود که با سکوت حسن روحانی در قبال این گستاخی آشکار تکمیل شد. در واقع روحانی با سکوت خود در حین و بعد از مراسم افطار ، به اظهارات خلاف قانون 2 میهمان خود صحّه گذاشت و نیز از خط قرمز تعیین شده از سوی نظام عبور نمود.
آنچه نیاز به تصریح ندارد این مسئله است که از مجلس شورای اسلامی با این حد از انفعال نمی توان انتظار اقدام بازدارنده ای نظیر حتی صدور یک تذکر خشک و خالی به رئیس جمهور داشت چه برسد به اقداماتی نظیر سوال! ، اما به نظر می رسد می توان از معاون اول انقلابی قوه قضائیه انتظار داشت تا دستگاه قضا ، به وعده حجت الاسلام اژه ای عمل نموده و ادیب و کرباسچی را برای عبرت سایرین در ماه های نزدیک به انتخابات نقره داغ کند.
لزوم تحقق چنین مطالبه ای از سوی قوه قضائیه با مرور هشدارهای آیت الله جنتی در سخنرانی برای فرمانداران بی نزاکت دولتی به درستی در روزهای سوم و پنجم تیر ماه سال جاری نمود می باید.
دبیر شورای نگهبان در آن دیدار با اشاره به توجه جدی به مسئله فتنه در بررسی صلاحیت افراد گفت: «مسئله فتنه مسئله روز است و رهبری هم در این باره فرمودند که فتنه خط قرمز ماست بنابراین این موضوع و مسئله ،کهنه و فراموش نشده است.انتظار داریم به این مسئله از دیدگاه رهبری نگاه شود، فتنه به دنبال براندازی نظام بود و این را باید باور کنیم و به دنبال این بود که نظام اسلامی ما نباشد.
فتنه مرحلهای بود که بعد از مرحله سال 78 اتفاق افتاد با همان هدف صورت گرفت که شکست خورد و با هدف اینکه در انتخابات تقلب شده است کار خود را آغاز کرد تا بتواند با توسل به این روش اوضاع را عوض کند و هر کسی را میخواهد در هر مقامی تعویض کرده و فرد مورد نظر خود را به آن پست بگذارد.»
آیتالله جنتی در آن روز خطاب به فرمانداران گفت: «شما باید این مسئله را باور داشته باشید زیرا این داستان همچنان ادامه دارد.فتنهگرها هنوز هستند و موضوع را رها نکردهاند و گاه برخی از پستها و مقامات را تصرف میکنند و کسانی که این پستها را به آنها میدهند باید در قیامت جوابگو باشند، زیرا فتنهگرها با این شکل و روش میخواهند حضور پیدا کنند که البته پشتیبانی هم میشوند.»
البته این هشدار بیشتر قابل درک است وقتی نسبت زمان باقی مانده به انتخابات و آغاز اقدامات مشروح پیشین توسط دولت را بسنجیم. آیت الله جنتی در همان دیدار در این رابطه نیز چنین هشدار داده بود: «دولت و وزارت کشور باید وظیفه قانونی خود را انجام دهند و بنده متأسفم که بعضی از مقامات ما گرایش خود را مشخصا و صراحتا بیان میکنند که ما عضو فلان حزب هستیم.
آیا شما باورتان میشود که این مسئول که میگوید عضو فلان حزب است در انتخابات به نفع آن حزب کمک نکند آیا این باورپذیر است؟ خیلیها الان دارند کارهایی میکنند که با هیچ معیاری همخوانی ندارد و حرفها و موضعگیریهایی دارند که صحیح نیست و البته از دید شما پنهان نخواهد بود. اخیرا یکی از مسئولان گفته است اگر مجلس آینده را گرفتیم میتوانیم در این جایگاه بمانیم و اگر مجلس را نگرفتیم نمیتوانیم بمانیم این حرف خیلی معنی بدی دارد و بیان این مطلب دخالت در امر انتخابات است، دولت حق ندارد در انتخابات دخالت کند.»
منبع:هفته نامه یالثارات الحسین(ع)